Η Ομάδα μας

Μάνος Αλχανάτης MD, PhD

Νικόλας-Τιβέριος Οικονόμου MD, MSci, PhD

Ομότιμος Καθηγητής Πνευμονολογίας2bio
Πανεπιστημίου Αθηνών 

 

Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ολοκλήρωσε την ειδικότητα Παθολογίας στην Αθήνα και μετεκπαίδευση στην Πνευμονολογία στο Λονδίνο (Royal Brompton Hospital). Διετέλεσε Διευθυντής της Α’ Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Σωτηρία, όπου ίδρυσε το 1990 το Κέντρο Μελέτης Διαταραχών Ύπνου το οποίο λειτουργεί έως και σήμερα. Στο κέντρο αυτό μελετώνται περίπου 600 ασθενείς ετησίως. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 50 εργασίες σε έγκριτα περιοδικά της αλλοδαπής πάνω στις διαταραχές του ύπνου και έχει μετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια σχετικά με τις διαταραχές αυτές, είτε ως ομιλητής είτε ως πρόεδρος.

Κλινικός & Ερευνητικός Συνεργάτης Πανεπιστημίου Αθηνών

Απόφοιτος της Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Ferrara (Ιταλίας).Ειδικεύθηκε στη Νευρολογία και εξειδικεύτηκε στην Ιατρική του Ύπνου, σε διάφορες μορφές Ηλεκτροεγκεφαλογραφίας (πολυήμερες καταγραφές, εν τω βάθει ηλεκτροεγκεφαλογραφικές καταγραφές για τη χειρουργική αντιμετώπιση της επιληψίας) και στην Επιληψία σε Ελβετία (Νευρολογική Κλινική Παν. Ζυρίχης και Neurocenter of Southern Switzerland, Διευθ. C. Bassetti – Πρόεδρος της Ευρωπαΐκής Έταιρίας Έρευνας του Ύπνου), Ιταλία (C. Besta Neurologic Institute – Milan) και Η.Π.Α (Cleveland Clinic Epilepsy Center). Έχει δημοσιεύσει πάνω από 20 πρωτότυπες εργασίες σε έγκριτα περιοδικά της αλλοδαπής, όπου σε κάποια είναι και κριτής, ενώ είναι συγγραφέας κεφαλαίων σε βιβλία, με κύριο αντικείμενο τη νευροφυσιολογία (διαταραχές του υπνου, εγκεφαλογραφία, επιληψία). Τέλος, έχει μετάσχει σε πολλά εθνικά και διεθνή συνέδρια με την ιδιότητα του προσκεκλημένου ομιλητή και του μέλους στο προεδρείο, ενώ είναι εκλεγμένο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρίας Έρευνας του Ύπνου.

 

Αγγελική Κώνστα, MSci

 

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Συνεργάτις στην Μονάδα Μελέτης Ύπνου του Αιγινητείου Νοσοκομείου

Απόφοιτη Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδίκευση στον Έλεγχο του Στρες και Προαγωγή της Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και εξειδίκευση στις Διαταραχές του Ύπνου και συγκεκριμένα στην αΰπνία (Γερμανία). Έχει ψυχοθεραπευτική κατεύθυνση στη γνωσιακή-συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία.
Έχει εξειδικευτεί επίσης στην κλινική ψυχοπαθολογία, στην εργασιακή ψυχολογία και διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού.
Τέλος, έχει μετάσχει σε εθνικά και διεθνή συνέδρια με ομιλίες και αναρτημένες ανακοινώσεις με κύριο ερευνητικό αντικείμενο τις διαταραχές του ύπνου και ειδικότερα τις μη φαρμακευτικές προσεγγίσεις για την αϋπνία.